Úlohy pro rozvoj prostorové představivosti - Nováková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce je zaměřena na úlohy pro rozvoj prostorové představivosti. V práci jsou popsány některé pojmy, které jsou s prostorovou představivostí spojeny. Je to například schopnost, vnímání prostoru, nebo samotná představivost. K rozvoji prostorové představivosti napomáhají i různé pomůcky, které jsou v práci také zmíněné. Práce obsahuje jednak rešerši učiva základních a středních škol, rešerši didaktických přijímacích a maturitních zkoušek, ale i informace o testech prostorových schopností. Bakalářská práce je zakončena sadou úloh, která slouží k rozvoji prostorové představivosti.
Exercises developing the space reasoning
Keywords: Matematika; prostorová představivost; vnímání prostoru; testy prostorových schopností; Santa Barbara Solids test; Purdue Visualization of Rotations test; Visualization of Viewpoints; úlohy na prostorovou představivost; Mathematics; spatial imagination; space perception; tests of spatial imagination; Santa Barbara Solids test; Purdue Visualization of Rotations test; Visualization of Viewpoints; excercise on spatial imagination