Subjektivní posuzování vlivu konzumace televizních pořadů typu "reality show" na prožívání a chování se zřetelem na zdravotně sociální hledisko - Królová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2007)
Ve své diplomové práci se věnuji tématu reality show. V teoretické části diplomové práce se nejprve zabývám masovými médii a masovou komunikací, jelikož díky médiím a komunikaci vůbec se mohl tento typ pořadu dostat k divákům, tzn., že média a komunikace jsou důležitou částí přenosu informací k divákům či posluchačům. Další část teoretické části je věnována pořadům typu reality show a nakonec se zabývám okrajově psychologií osobnosti, jelikož s tématem diplomové práce úzce souvisí. V části výzkumné jsem se zaměřila na ty otázky, díky kterým jsem mohla posoudit stanovené hypotézy. Ke své práci jsem použila formu kvantitativního sociologického výzkumu. Jako techniku sběru dat k získání informací jsem zvolila dotazník.
Subjective Assesment of the Influence of Watching TV-programmes such as "reality show" on Experience and Behaviour Having Regard to Health and Social Perspective
Keywords: Masová komunikace; masová média; osobnost; publikum; reality show.; Mass communication; mass media; personality; public; reality shows.