Vybraná tvorba Davida Laňky ve volnočasové výchově ke čtenářství - Srpová, Marcela (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem bakalářské práce je představení vybrané tvorby autora Davida Laňky, která může být využita k volnočasové výchově ke čtenářství. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část představuje životopis a díla Davida Laňky. Podrobně je popsána tvorba pro dětské čtenáře. Dále jsou uvedeny vybrané metody práce s textem, vývojová skupina a literární ocenění autora. Praktická část je zaměřena na ověření a reflexi metodických a pracovních listů pro děti mladšího školního věku ve školní družině
Selected works by David Laňka in leisure time education for reading
Keywords: literatura pro děti a mládež; výchova ke čtenářství; metoda práce s textem; pracovní listy; David Laňka.; literature for children and youth; reading education; method of working with text; worksheets; David Laňka