Možnosti pracovního uplatnění pro osoby se zdravotním znevýhodněním - Ochmanová, Marie (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi pracovního uplatnění pro osoby se zdravotním znevýhodněním, dále pojednává o činnosti sociálního družstva Znovoz, které bylo založeno za účelem zaměstnávání zdravotně znevýhodněných osob. Práce se člení na teoretickou a praktickou část. Pomocí rozhovorů se zdravotně znevýhodněnými zaměstnanci sociálního družstva Znovoz jsem zjišťovala společenskou potřebnost družstva a jeho přínos pro tyto jednotlivé zaměstnance. S ředitelkou družstva jsem uskutečnila hloubkový rozhovor, na základě kterého jsem se pokusila zhodnotit přínos sociálního družstva Znovoz z pohledu vedení, dále jeho dosavadní činnost, problémy, kterým musí čelit a jeho vizi do budoucna.
Employment opportunities for persons with disabilities
Keywords: Aktivní politika zaměstnanosti; Chráněné pracovní místo a chráněná pracovní dílna; Podporované zaměstnání; Pracovní rehabilitace; Sociální družstvo; Trh práce; Zdravotní znevýhodnění