Výchova ke správným návykům pro bezpečné in-line bruslení ve volném čase - Mühlböcková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce představuje in-line bruslení, jednu z populárních sportovních forem využití volného času současné doby. První kapitola pojednává o volném čase obecně, seznamuje s možnostmi, nároky a cíly volného času a zmiňuje případná rizika negativního využití volného času. Druhá kapitola pojednává o in-line bruslení, představuje tuto sportovně rekreační disciplínu vhodnou a dostupnou pro všechny generace. Zároveň upozorňuje na určitá rizika a nebezpečí spojená s tímto sportem. Zdůrazňuje specifika při výchovném procesu, která by měl dobrý instruktor umět odlišit, aby neodradil začínající in-line bruslaře. Třetí kapitola předkládá nezbytné vybavení in-line bruslařů k prevenci úrazů či zmírnění jejich následků. Ve čtvrté kapitole jsou uvedeny praktické zkušenosti in-line bruslařů. Pátá kapitola zdůrazňuje význam výchovy ke správnému životnímu stylu pomocí sportovní disciplíny in-line bruslení ve volném čase. V této práci je otevřena otázka výchovy ke správným návykům pro bezpečné in-line bruslení ve volném čase.
Education to proper habits for safe in-line skating leisure
Keywords: volný čas / in-line bruslení / výchovný proces / komunikace / prevence úrazů / bezpečnost / ochranné pomůcky / zdravý životní styl; leisure / in-line skating / educational process / communication / injury prevention / safety / protective equipment / healthy lifestyle