Vyhodnocení hlukové zátěže při různých způsobech chovu vodní drůbeže. - Braun, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá vyhodnocením hlukové zátěže při různých zpusobech chovu vodní drůbeže. Vybraným plemenem pro měření je husa česká. Cílem je změřit a ověřit intenzitu hluku vznikající ve velkochovu a malochovu a vyhodnotit uvedenou hlukovou zátěž působící na okolí. Základem je provedení měření hlukové hladiny ve velkochovu a malochovu ve vegetačním období a ve velkochovu mimo vegetační období na zvolených stanovištích a porovnání naměřených hodnot s legislativními a hygienickými normami. Pokud přípustné limity budou překročeny naměřenými hodnotami, bude nezbytně nutné navržení potřebných omezujících opatření.
Assessment of noise exposure at different ways of rearing water fowl.
Keywords: hluk; zvuk; decibel; fon; ustálený a proměnný hluk; impulsní hluk; vysokofrekvenční hluk; ultrazvuk; infrazvuk; sluch; velkochov; malochov; ekvivalentní hladina akustického tlaku; husa; Předslav; Blehov; ad libitum; noise; sound; decibel; fon; steady and variable noise; impulse noise; high frequency noise; ultrasound; infrasound; hearing; farms; backyard; equivalent sound pressure level; goose; Předslav; Blehov; ad libitum