Systém benefitů ve vybraném sektoru - Kudrhaltová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá systémem zaměstnaneckých výhod v sektoru zdravotnictví. Vybranými zdravotnickými zařízeními jsou tři okresní nemocnice, které se nachází v Jihočeském kraji a kraji Vysočina. Jedním z cílů této práce je analyzovat a zhodnotit benefity, které zaměstnanci v jednotlivých nemocnicích využívají. Dalším cílem je zjistit spokojenost zaměstnanců se systémem odměňování. Práce navrhuje možné alternativy k poskytovaným benefitům, aby byly přínosné pro zaměstnance i zaměstnavatele. Zároveň objasňuje daňové hledisko vybraných benefitů. Sběr dat pro analýzu probíhá formou dotazníkového šetření. Výsledky tohoto výzkumu pomáhají zaměstnavatelům v tomto sektoru nastavit vhodný systém zaměstnaneckých výhod.
System of Benefits in Selected Sector
Keywords: zaměstnanecké benefity; sektor zdravotnictví; systém odměňování; motivace; zaměstnanci; employee benefits; healthcare sector; remuneration system; motivation; employees