Výuka zájmen na 2. stupni ZŠ - Šarmírová, Adriana (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vyučování zájmen na 2. stupni ZŠ. V teoretické části je pojednáno o obecné charakteristice zájmen, o jejich druzích a o typech skloňování. Pozornost je věnována také didaktickému aspektu výuky zájmen. Součástí je i porovnání výkladu zájmen a typů úloh, které se vyskytují ve vybraných současných učebnicích pro 2. stupeň ZŠ. Praktická část zkoumá úroveň znalostí učiva o zájmenech na vybraných základních školách pomocí dotazníkového šetření. Na základě vyhodnocení dotazníků jsou uvedeny nejčastější chyby, jakých se žáci dopouštějí při určování a skloňování zájmen.
Teaching the pronouns on the second degree of primary school
Keywords: zájmena; vyučování; učebnice; pronouns; teaching; textbooks