Sledování vegetativní regenerace lučních rostlin po pokosení: kvantitativní fenologie vybraných lučních druhů od poloviny června do poloviny září - Martincová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2008)
Moje práce pojednává o načasování fenofází jednotlivých druhů. Pozorování bylo prováděno na dvou rozdílných lokalitách (suchá a vlhká). Lokality se nacházejí na Ohrazení a v Bílých Karpatech. Cílem bylo porovnat na vymezených kosených a nekosených plochách načasování fenofází a zjistit jak působí kosení na růst jednotlivých druhů během sezóny. Dalším cílem bylo monitorovat růst nadzemní biomasy před a po kosení.
Monitoring of vegetative regeneration of meadow plant species after mowing: quantitative phenology of selected species from spring to autumn
Keywords: fenologie; Ohrazení; Bílé Karpaty; luční společenstvo; kosení; phenology; Ohrazení; White carpatien Mnt.; meadow; mowing