Aspekty ovlivňující odvykání kouření v populaci - Hauková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá aspekty ovlivňujícími odvykání kouření. Práce se skládá z teoretické části a praktické části. Teoretická část je rozdělena do 3 hlavních kapitol: kouření, vlivy kouření a metody odvykání kouření. Je v ní popsána historie kouření, vznik kuřáctví, léčba závislosti, škodlivé látky v tabáku, negativní vlivy kouření, aj. Praktická část je tvořena kvalitativním výzkumem, metodou rozhovoru se šesti respondenty. Cílem práce bylo zmapovat dostupné metody odvykání, zjistit, proč vybraná skupina kuřáků začala kouřit a proč chtějí přestat/přestali a jak se jim to podařilo.
Aspects of smoking cessation in population
Keywords: kouření; odvykání kouření; cigarety; tabák; smoking; smoking cessation; cigarettes; tobacco