Porovnání zásad tvorby KPÚ v zahraničí a v ČR - Maryšková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce navazuje na vlastní bakalářskou práci. Zabývá se pozemkovými úpravami v České republice a zahraničí. Cílem práce je ukázat, jak probíhají pozemkové úpravy v České republice a především ukázat proces pozemkových úprav ve spolkové zemi Bavorsko, v Polské a Slovenské republice. V této práci je zaměřeno na to, kdo je účastníkem pozemkových úprav, kdo pozemkové úpravy řídí, jaké jsou v různých zemích formy, financování a následně jejich vzájemné porovnání. Tato diplomová práce se snaží ukázat, v čem jsou si pozemkové úpravy v jednotlivých zemích podobné a v čem se naopak liší.
Comparison of the principles of complex land adjustment abroad and in the Czech republic
Keywords: pozemková úprava; formy pozemkových úprav; obvod pozemkových úprav; plán společných zařízení; financování pozemkových úprav; land adjustment; forms of land adjustment; perimeter of land adjustment; plan of joint facilities; financing for land adjustment.