Holistický přístup k pozůstalým při náhlém úmrtí z pohledu všeobecné sestry, členky výjezdového týmu záchranné služby - Gutová, Alena (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá holistickým přístupem ošetřovatelského personálu záchranné služby při poskytování psychosociální podpory a krizové komunikace pozůstalým nebo přímým účastníkům při náhlém úmrtí z pohledu sestry, členky výjezdového týmu záchranné služby. Cílem diplomové práce bylo 1. Zjistit, s jakými problémy se setkává ošetřovatelský personál při kontaktu s pozůstalými při náhlém úmrtí blízké osoby. 2. Zjistit, jak jsou sestry, členky výjezdového týmu záchranné služby připraveny na komunikaci s pozůstalými.
A holistic approach to the bereaved in case of a sudden death from a nurse´s point of view a member of the medical emergency services
Keywords: Holistický přístup; náhlé úmrtí; pozůstalí; psychosociální podpora; sestra; stresová reakce; výjezdový tým záchranné služby; A holistic approach; sudden death; survivors; psychosocial support; nurse; stress responses; outgoing team of emergency services