Odpověď půdního mikrobního společenstva na aplikaci farmak přítomných v zavlažovacích vodách se zaměřením na irbesartan - Košinová, Anna (Jihočeská univerzita, 2019)
Lidská léčiva se dostávají do prostředí a mohou mít vliv na živé organismy. Mikroorganismy některá léčiva dokáží rozkládat nebo přeměňovat. Tato práce se zabývá bakteriemi ze zemědělské půdy obohacené léčivem irbesartanem a jejich schopností toto farmakum transformovat.
Response of soil microbial community to the application of pharmaceuticals present in irrigation waters with a focus on irbesartan