Horolezectví jako aktivita cestovního ruchu v Adršpašsko-teplické oblasti - Hušpauerová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem práce je vypracování návrhu projektu, který řeší rozvoj horolezectví jako aktivity cestovního ruchu v Adršpašsko-teplické oblasti. V práci je věnována pozornost situační analýze destinace, ze které vyplynula řada konfliků. Na základě výsledků situační analýzy (zejména SWOT analýzy) destinace jsou zpracovány strategické cíle, strategie a opatření, která povedou k řešení těchto konfliktů na vymezeném území. Práce se dále věnuje jednomu z navrhovaných opatření, kterým je vytvoření nového produktu zaměřeného na organizaci horolezeckého triathlonu dvojic (družstev) ve vybrané oblasti.
Rock-climbing as tourism activity in Adršpašsko-teplické oblasti region
Keywords: sportovní cestovní ruch; outdoorové aktivity; horolezectví (skalní lezení); projekt; nový produkt - organizace závodu (horolezecký triathlon dvojic (družstev)); sports tourism; outdoor activities; mountaineering (rock-climbing); project; new product - carring out the event (rock-climbing triathlon of coupels (teams))