Uživatel s handicapem v domácím prostředí - Průchová, Alice (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá přehledem vztahu ke zdravotně postiženým. V rámci mezinárodních i státních dokumentů. Uvádí výčet dávek sociální péče a poskytované sociální služby pro uživatele v domácím prostředí. Osvětluje pojmy týkající se handicapu a systému komplexní rehabilitace. Změřuje se na domácí péči a její vývoj směrem k ucelení poskytovaných služeb v domácím prostředí. Vyzdvihuje kvality péče poskytované v domácím prostředí. Na příkladu závěrečné kasuistiky jsou shrnuty všechny uvedené poznatky a témata práce. Cílem práce bylo uvést a zpřehlednit tématiku postiženého uživatele v domácím prostředí a uvést praktický příklad naplňování péče.
Handicapped Clients in Domestic Environments
Keywords: dokumenty týkající se zdravotně postižených; sociální péče; dávky sociální péče; sociální služby; postižení; handicap; bariéry; rehabilitace; domácí péče; standardy kvality péče; documentation concerning the physically disabled; social care; social care contributions; social services; disabled; handicap; barriers; rehabilitation; home care; standards of quality care.