Responzivní webová rozhraní s využitím CSS frameworku Bulma - Burda, Jakub (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem bakalářské práce je představení možností využití CSS frameworku Bulma, který má usnadnit a urychlit kódování webových stránek nebo webových aplikací. Bulma je open source CSS framework založený na CSS Flexible Box Layoutu (tzv. flexboxu) a CSS Grid Layoutu (tzv. gridu), jehož použitím docílíme automatického uspořádání responzivních prvků v závislosti na velikosti obrazovky, webová stránka se stává plně responzivní. Framework Bulma je knihovna CSS tříd, kterou je možné použít buď jako předkompilovaný .css soubor nebo jako .sass soubor, aby bylo možné framework přizpůsobit potřebám webdesignéra. V případě použití .sass souboru je pak Bulma plně modulárním frameworkem. V teoretické části bakalářské práce budou vymezeny základní pojmy úzce souvisejicí s frameworkem Bulma (např. flexbox), uvedeny jeho vlastnosti, představeny technologie související s frameworkem a popsána instalace potřebného softwaru pro práci s technologií Bulma. Dále pak budou představeny další typy CSS frameworků jako Bootstrap, Foundation a Pure k porovnání s frameworkem Bulma a následnému zpracování výhod a nevýhod samotného frameworku Bulma. V praktické části bakářské práce bude zhotovena responzivní webová stránka pomocí frameworku Bulma k představení možností, které tato technologie přináší a zároveň také k demonstraci praktických výhod a nevýhod frameworku Bulma.
Responsive web interface using the Bulma CSS framework
Keywords: HTML; CSS; Javascript; framework; Bulma; front-end; vývojové prostředí; HTML; CSS; Javascript; framework; Bulma; front-end; Integrated Development Environment