Domácí násilí a jeho dopad na vývoj dětí. - Pánková, Marika (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce je zaměřena na domácí násilí a jeho vliv na vývoj dětí domácím násilím ohrožených. Teoretická část se zabývá definicí domácího násilí, jeho projevy a příčinami, osobností násilníka a oběti a dále současnou právní úpravou tohoto jevu v českém právu. Praktická část se zaměřuje na hledání souvislostí mezi dětstvím s nestabilním rodinným zázemím, kde se domácí násilí vyskytuje a následnými vztahy dotyčných jedinců v dospělosti.
Domestic violence and its impact on children's development.
Keywords: Domácí násilí; oběť; agresor; partnerský vztah; CAN - syndrom týraného dítěte; syndrom týrané ženy; spirála násilí; pomoc obětem; stalking.; Domestic violence; victim; aggressor; relationship; Child Abuse and Neglect; Battered woman syndrom; cycle of violence; help for victims of domestic violence; stalking.