Spolupráce učitele mateřské školy s dalšími odborníky - Bakalářová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na specifika spolupráce učitele mateřské školy s dalšími pedagogickými pracovníky či odborníky. Cílem bakalářské práce je zjistit, jak obě strany vnímají svoji vzájemnou spolupráci, jaké faktory mohou tuto spolupráci ovlivňovat, ať už zásadním způsobem či nepatrně, a jaká jsou identifikovaná pozitiva a negativa jejich spolupráce. Teoretická část se zabývá poznatky o profesi učitele mateřské školy a o dalších pedagogických pracovnících a odbornících, kteří s ním mohou spolupracovat. Vymezuje kompetence, náplň práce a hlavní požadavky na všechny tyto pozice. Empirická část přibližuje spolupráci učitele mateřské školy a dalších pedagogických pracovníků či odborníků prostřednictvím kvalitativního výzkumu. Rozhovory poukazují na zkušenosti učitelek mateřských škol a dalších pedagogických pracovníků či odborníků se vzájemnou spoluprací a v neposlední řadě to, jak tuto spolupráci obě strany vnímají.
Cooperation of a kindergarten teacher with other experts
Keywords: Asistent pedagoga; dítě; chůva; logopedický preventista; předškolní vzdělávání; speciální pedagog; školní psycholog; tandemová výuka; učitel mateřské školy.; Child; kindergarten teacher; nannypreschool education; school psychologist; special educator; speech and language therapist; tandem teaching; teaching assistant.