Biodegradace environmentálních polutantů - krystalizace a strukturní charakterizace halogenalkan dehalogenasy - Papež, Martin (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této bakalářské práce je krystalizace modelového proteinu Xylanasy a nové halogenalkandehalogenasy DbeA a zobrazení její struktury pomocí programů molekulárního modelování. Za tímto účelem byla provedena krystalizace obou proteinů metodami sedící a visící kapky založené na difůzi par, krystalizace pod olejem a krystalizace v kapilárách. Struktura byla řešena pomocí programů WinCoot a VMD. Výsledky budou sloužit pro další výzkum zaměřený na studium strukturně funkčních vztahů halogenalkandehalogenas.
Biodegradation of environmental pollutants - Structural characterization of a new type of haloalkane DbeA
Keywords: halogenalkandehalogenasy - krystalizace - struktura proteinu; haloalkane dehalogenase - crystallization - protein structure