Geometrické konstrukce pomocí skládání papíru - Jančich, Jakub (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce Geometrické konstrukce pomocí skládání papíru je zaměřena na využití skládání papíru ve výuce matematiky. Hlavní částí jsou pracovní listy, kde skládání nahrazuje rýsování geometrických úloh. Pro ověření a procvičení geometrických znalostí jsou ke každé provedené konstrukci přidány doplňující otázky. Pro zjednodušení a jednotný postup při vypracovávání pracovních listů jsou zde popsány konstrukce základních axiomů, díky kterým lze konstruovat všechny použité úlohy.
Geometric constructions in paper folding
Keywords: origami; skládání papíru; geometrické konstrukce; origami; paper folding; geometric constructions