Učitel a výuka cizích jazyků před rokem 1989 a dnes - Boušková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na vývoj výuky cizích jazyků od období před rokem 1989 až do současnosti. Obsahuje informace z výzkumů a jiných šetření, například České školské inspekce. Dále zkoumá množství kvalifikovaných učitelů cizích jazyků v devadesátých letech 20. století a na počátku 21. století, dokumenty určující způsob výuky cizích jazyků na základní škole a moderní trendy ve výuce cizích jazyků na základních školách i ve volném čase. Praktická část obsahuje informace od učitelů, kteří byli součástí transformace školství okolo roku 1989. Byli rekvalifikováni z ruštiny na angličtinu.
Teacher and foreign languages teaching before 1989 and today
Keywords: výuka cizích jazyků; cizí jazyky od 80. let 20. století; učitel angličtiny; školní vzdělávací programy; foreign languages teaching; foreign languages since 80s of 20th century; a teacher of English; school educational programs