Zmírnění negativních externalit silniční dopravy - Matys, Jaroslav (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce na téma zmírnění negativních externalit silniční dopravy má za cíl provedení analýzy vybraných negativních vlivů pozemních dopravních zařízení na životní prostředí a na jejím základě vypracovat souhrn poznatků o úrovni negativních vlivů pozemní dopravy. Práce se v první části zabývá teorií o silniční dopravě, dopravních komunikacích, dopravním prostředí a negativních externalitách v dopravě. V druhé části se zaměřuje na praktické měření hmotností koncentrace polétavého prachu v ovzduší a hluku.
Mitigating the negative externalities of road transport
Keywords: Externality; silniční doprava; dopravní trasy; životní prostředí; Externalities; road transport; transport routes; environment