Logistika v internetovém obchodě - Fekete, Daniel (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá analýzou logistického a distribučního řetězce firmy Amway Corporation, která vyrábí a distribuuje své výrobky téměř po celém světě pomocí multilevel marketingu, přímého prodeje a nově pomocí internetového obchodu. Uvedením analýzy systému výroby a struktury výrobků poukazuje na výjimečnost této firmy v postavení na trhu. Uvádí způsoby a výhody spolupráce s firmou, marketingový plán a výpočet odměn pro distributory. Konkurenceschopnost výrobků dokládá cenovým porovnáním produktů podobných užitných vlastností. Z praktické části vyplývá pro distributory možnost vybudovat si vlastní svobodné podnikání a pro spotřebitele výhodnost využití služeb distributorů.
Logistics in the Internet shop
Keywords: internetový obchod; distribuční řetězec; logistika; e-shop; distribution chain; logistic