Optimalizace vybrané obchodní strategie na měnovém trhu FOREX - Kalkus, Rudolf (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem diplomové práce byla optimalizace vybrané obchodní strategie na měnovém trhu FOREX. Daná optimalizace byla provedena s obchodní strategií Donchian 5 a 20 na měnový pár EUR/USD. Nejdříve bylo provedeno backtestování, optimalizace výstupů, časová optimalizace a zjištěno jaký vliv má na obchodování position sizing. Následně byl celý systém vyzkoušen při papertradování u brokera Admiral Markets, při daytradingu pětiminutového grafu. Obchodní strategii se podařilo optimalizovat tak, že dosahuje pozitivních výsledků.
Optimalization of chosen Strategy on Foreign Exchange Market
Keywords: Forex; stop loss; daytrading.; Forex; stop loss; daytrading.