Mezigenerační literární projekt pro kurz Univerzita pro prarodiče a vnoučata - Zelenková, Adéla (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce "Mezigenerační literární projekt pro kurz Univerzita pro prarodiče a vnoučata" se v teoretické části zabývá problematikou mezigeneračních vztahů, a to zejména vztahem mezi generací prarodičů a vnoučat. Zaměřuje se na historický vývoj mezigeneračních vztahů, důsledky těchto vztahů, kladné i záporné a trávení volného času mezi generacemi. Zahrnutým tématem v rámci teoretické části je také mezigenerační učení a jeho možnosti. Praktická část je zaměřena na literární projekt, použité metody, rozpis programu projektu a jeho následnou realizaci v rámci literárního bloku kurzu Univerzita pro prarodiče a vnoučata. Uskutečněný projekt je na závěr zhodnocen a reflektován organizátorem i účastníky samotného kurzu.
An intergenerational literary project for the University of Grandparents and Grandchildren course
Keywords: Mezigenerační vztahy; mezigenerační učení; mezigenerační; Univerzita pro prarodiče a vnoučata; literární projekt; volný čas; prarodič; senior.; Intergenerational relations; intergenerational learning; intergenerational; University for grandparents and grandchildren; literary project; leisure time; grandparent; senior.