Využívání fondů EU k rozvoji turistiky v ČR a ve Francii - Králová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce analyzuje využívání a čerpání fondů Evropské unie k rozvoji turistiky v rámci České republiky a Francie, zjišťuje jaké finanční prostředky na podporu cestovního ruchu plynou a zda jsou alokovány efektivně. Komparace obou zemí je provedena prostřednictvím dvou podobných regionů Středočeský kraj a Dolní Normandie.
Exploitation of the European Union funds for the development of tourism in Czech republic and in France
Keywords: fondy EU; cestovní ruch; regionální operační programy; programy rozvoje venkova; operační programy přeshraniční spolupráce; European Union funds; Tourisme; Regional Operational Programmes; Rural Development Programmes; Cross-border co-operation Operational Programmes