Téma koronaviru v literatuře pro děti a mládež a jeho využití ve volnočasové výchově ke čtenářství - Carvová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se věnuje tématu covid-19 v literatuře pro děti a mládež a jeho využití v literární výchově ve volném čase mládeže. Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části jsou představeny základní informace o nemoci covid-19 (původ, příznaky, ochrana, průběh nemoci v České republice). Dále se zabývá vybranými díly s tématem covidu-19 a dopadem této nemoci na čtenářství dětí a mládeže. V praktické jsou pak zpracované metodické a pracovní listy s ukázkami úryvků autorkou vybraných děl a jejich ověření v praxi na vybrané cílově skupině.
The Topic of Coronavirus in Literature for Children and Youth and Its Use in Leisure Education for Reading
Keywords: covid-19; mladší školní věk; volnočasová výchova; pracovní listy; čtenářství; covid-19; younger school age; leisure education; methodical worksheets; readership