Technologie tlakového lití kovů se zaměřením na specifika technologií užívaných ve slévárně Motor Jikov - Vocilka, Michal (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá tlakovým litím. V úvodu je popsán výrobní proces tlakového lití dále je popsán výrobní postup na konkrétním odlitku. Práce vychází z odborných zkušeností dlouholetých pracovníků slévárny Motor Jikov. Text doplňují názorné schématické obrázky, fotografie, grafy. Dále je uvedena podrobně metodika pro zpracování technologických postupů pro tlakové lití. Text je zpracován jako přehledný a metodicky uspořádaný tak, aby byl dobře použitelný ve vyučovací praxi.
Pressure die casting technology with a focus on specific technologies used in the foundry Motor Jikov
Keywords: tlakové lití; slévárenství; odlitek; technologie; měřidla; die casting; foundry; cast; technology; measuring instruments