Psychologická příprava u lyžařů a cyklistů - Štěrbová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce bude zjistit, jakou funkci zaujímá psycho-trénink, v rámci psychologické přípravy u vybraných sportovců. Následně, jak v kritických situacích v závodu zvládají sportovci ovládat své emoce, překonávat krizové situace a motivovat se k vysokému nasazení. K sepsání teoretické části práce, bylo zapotřebí načtení potřebné literatury. Realizace empirické části práce se odvíjela podle sestaveného metodického dotazníku pro sportovce na vrcholové úrovni. Výsledkem kvalitativního výzkumu je vyhodnocení získaných údajů a sepsání celé práce.
Psychological preparation at skying and cycling
Keywords: psychologická příprava; sportovní trénink; emoce; motivace; náročné situace.; psychological preparation; sports training; emotions; motivation; difficult situations psychological preparation; sports training; emotions; motivation; difficult situations