Metody zážitkové pedagogiky a jejich využití v hodinách hudební výchovy - Slavíková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2023)
Hlavním tématem této bakalářské práce jsou především principy zážitkové pedagogiky. Práce se skládá ze dvou částí - teoretické a praktické. Teoretická část seznamuje čtenáře se základními pedagogickými pojmy, vývojem hudební výchovy a s pojmem zážitková pedagogika. Praktická část je zaměřena na práci s žáky prvního stupně základní školy v hodinách hudební výchovy. Cílem je ukázat některé ze zážitkových metod, které lze využít k efektivnější a zábavnější výuce hudební výchovy.
Methods of experiential pedagogy and its use in music lessons
Keywords: Zážitková pedagogika; vývoj hudební výchovy; významné pedagogické osobnosti; učení; pedagogika; zážitek; učitel; žák; Experiential pedagogy; development of Music; prominent pedagogical personalities; learning; pedagogy; experience; a teacher; a pupil