Volnočasové aktivity v Domě pro seniory Wágnerka - Prokopcová, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce je teoretického charakteru. Cílem této práce je zjištění a popis programů, terapií a volnočasových aktivit zaměřených na aktivizaci seniorů v pobytovém zařízení DS Wágnerka v Českém Krumlově. Práce popisuje stáří, stárnutí a potřeby seniorů. Dále se zabývá zákonem o sociálních službách a Standardy kvality se zaměřením na tvorbu individuálních plánů. Dále popisuje poslání a cíl tohoto zařízení, seznámení s interdisciplinárním týmem pracovníků a podrobným popisem realizovaných volnočasových aktivit.
Leisure Activities in the Home for the elderly Wágnerka
Keywords: senioři; změny a potřeby ve stáří; sociální služby; domov pro seniory; aktivizace; ergoterapie; volnočasové aktivity; seniors; changes and needs in the old age; social services; house for the elderly; activation; occupational therapy; leisure time activities