Používané výukové metody v hodinách občanské výchovy na ZŠ a základů společenských věd na SŠ - Mikšová, Radka (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce "Používané výukové metody v hodinách občanské výchovy na ZŠ a základů společenských věd na SŠ" je koncipována do dvou částí. Teoretická část pojednává o problematice výukových metod včetně jejich klasifikace. Praktická část vychází z dotazníkového šetření, které je doplněno metodou rozhovoru. Cílem této práce je zmapovat, které vyučovací metody jsou používány v hodinách občanské výchovy na ZŠ a základů společenských věd na SŠ.
Teaching methods used during lessons of civic education at elementary schools and social sciences at high schools
Keywords: výuková metoda; aktivizační metody; klasické metody; komplexní metody; základy společenských věd; občanská výchova; teaching method; methods of activation; classical methods; complex methods; social sciences; civic education