Využití barevné modifikace Warteggova kresebného testu u adolescentů - Hrudková, Monika (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá kresebnou produkcí adolescentů v barevné modifikaci Warteggova kresebného testu. Teoretická část na základě analýzy odborné literatury podává informace o projektivních metodách, podrobněji o grafických projektivních technikách. Jádrem je bližší seznámení se s Warteggovým kresebným testem a jeho barevnou modifikací. Zároveň se věnuje dětské kresbě, vývojovému období adolescence a jeho specifikům. Empirická část si klade za cíl najít a popsat typické prvky vyskytující se ve zpracování barevné modifikace WZT adolescenty. Metodou je kvalitativní analýza získaných kreseb z hlediska obsahu i formy.
The Usage of Coloured Version of Wartegg Drawing Test with Adolescence
Keywords: projektivní metody; grafické projektivní techniky; Warteggův kresebný test; barevná modifikace Warteggova kresebného testu; dětská kresba; adolescence; projective methods; projective techniques; Wartegg Drawing Test; colloured modification of Wartegg Drawing Test; child drawing; adolescence