Nádorová imunoterapie založená na použití mikroorganismů a jejich částí. Úloha tvorby neutrofilních extracelulárních sítí - Tomšová, Julie (Jihočeská univerzita, 2015)
V první části práce jsme studovala vliv intratumorální aplikace různých typů bakterií na myší melanom B16-F10, a to buď jich samotných a nebo v kombinaci s jinou imunitu stimulující látkou. Byla sledována velikost nádoru, metastáze a přežívání. Druhá část práce byla zaměřená na studium cytotoxického efektu neutrofilů na melanomové buňky a roli extracelulárních neutrofilních sítí.
Cancer immunotherapy based on the use of microorganisms and their parts. Role of neutrophil extracellular traps formation
Keywords: Rakovina; melanom; extracelulární neutrofilní sítě; vrozená imunita; imunoterapie.; Cancer; melanoma; extracellular neutrophil traps; innate immunity; immunotherapy.