Jízdní kolo jako prostředek volnočasové aktivity u žáků 2. stupně ZŠ - Kostelecká, Petra (Jihočeská univerzita, 2016)
Hlavním tématem této bakalářské práce je jízdní kolo jako prostředek volnočasové aktivity u žáků 2. stupně ZŠ. V teoretické části proběhla literární kompilace dostupných pramenů vztahujících se k danému tématu. V praktické části byl u žáků ZŠ ve věku 11 - 16 let proveden výzkum metodou dotazníkového šetření v rámci Středočeského kraje. Celkem se výzkumu zúčastnilo 630 respondentů, přičemž struktura respondentů byla genderově vyrovnaná. Získané údaje byly následně zpracovány a vyhodnoceny pomocí tabulek. Výsledky výzkumu ukázaly, že jízdní kolo využívá 92% respondentů.
The bycicle as means of leisure activity with second degree pupils of primary schools
Keywords: historie jízdního kola; děti a mladiství v cyklistice; volný čas; volný čas dětí a mládeže; sport a volný čas; bicycle history; children and teenagers in cycling; leisure time; children and teenagers leisure time; sport and leisure time