Analýza ziskovosti vybraného zemědělského subjektu - ZD Strmilov - Šťáva, Miloš (Jihočeská univerzita, 2019)
Předmětem diplomové práce ,,Analýza ziskovosti vybraného zemědělského subjektu - ZD Strmilov" je vypracování reálné analýzy ziskovosti fungujícího malého zemědělského podniku. Diplomová práce se dělí na dvě části, z nichž první, je část teoretická, která se zaměřuje na obecnou charakteristiku malého podniku a jeho hospodářské využití, s vysvětlením jeho založení. Část druhá, praktická, uvádí reálnou analýzu ziskovosti stávajícího malého zemědělského podniku s produkcí zemědělských komodit. Závěrem je práce zakončena doplněními, jež mohou v budoucnu přispět ke zvýšení ziskovosti malého zemědělského podniku a jeho dalšího vývoji.
Profitability analysis of selected agricultural subject - ZD Strmilov
Keywords: analýza; zisk; podnik; podnikání; vlastník; zemědělské komodity; analysis; profit; business; business; owner; agricultural commodities