Parlamentní volby v roce 1925 - Dědová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá volbami do parlamentu Československé republiky v roce 1925. Jedná se o druhé volby v nově vzniklé republice. Práce je strukturována do jednotlivých kapitol. První kapitolou je Úvod, ve kterém se seznamujeme s cílem práce a její celkovou strukturou. Následující kapitola se nazývá Situace v Československu před parlamentními volbami v roce 1925, v jednotlivých podkapitolách je rozebrán vznik republiky, analýza prvních parlamentních voleb v roce 1920, následována popisem situace před druhými parlamentními volbami a přehledem vlád do roku 1925. Ve třetí kapitole, Parlamentní volby 1925, jsou analyzovány samotné parlamentní volby v roce 1925. Předposlední kapitola, Československo po volbách 1925, popisuje atmosféru po volbách. Poslední kapitolou je Závěr.
The parliamentary elections in 1925
Keywords: politické volby 1925; politické strany; první Československá republika; the political elections 1925; political parties; the first Czechoslovak Republic