Daňová optimalizace vybraného podnikatelského subjektu - Dušáková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem této diplomové práce je daňová optimalizace daně z příjmů právnických osob. Je zde navrženo několik variant, jak snížit daňovou povinnost podnikatelského subjektu. Nejvýhodnější variantou z mnoha navrhovaných bylo poskytnutí daru na veřejně prospěšné účely a pořízení dlouhodobého hmotného majetku. Pokud by se společnost rozhodla poskytnout dary na veřejně prospěšné účely, či jinou z mnoha navržených variant daňové optimalizace, společnost by odváděla do státního rozpočtu České republiky méně finančních prostředků než doposud.
Tax Optimalization of The Business Subject
Keywords: daň z příjmů fyzických a právnických osob; superhrubá mzda; daňová optimalizace; personal income tax; legal income tax; super gross salary; tax optimisation