Územní polarita socioekonomické diferenciace Turecka - Zinek, Jiří (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá územní polaritou socioekonomické diferenciace Turecké republiky. Jev územní polarity je analyzován deseti socioekonomickými ukazateli, které byly rozděleny do tří skupin, ekonomických, sociálních a ostatních determinantů. Práce se dále věnuje determinantům územní polarity a objasňuje kauzality jejich vzniku. Přestože je kladen primárně důraz na situaci v Turecké republice, neabsentuje zde komparace s některými evropskými státy.
Territorial polarity socio-economic differentiation in Turkey
Keywords: Turecko; územní polarita; socioekonomická diferenciace; regionální disparity; determinanty.; Turkey; spatial polarity; socioeconomic differentiation; regional disparity; determinants.