Školní úspěšnost a specifická porucha učení dysortografie. - Pilíková, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem diplomové práce je upozornit na souvislosti mezi specifickými poruchami učení a školním úspěchem. Teoretická část charakterizuje specifika vývoje dítěte mladšího školního věku, proces učení a jeho zákonitosti, specifické poruchy učení, jejich jednotlivé typy a popisuje podmínky úspěšnosti ve vzdělávacím procesu. Praktická část je zaměřena na zpracování výzkumu, analýzu a interpretaci výsledků a následné doporučení pro laickou i pedagogickou veřejnost, u kterých dochází ke styku s dítětem s dysortografií.
Success in school and Dysorthography.
Školní úspěšnost a specifická porucha učení dysortografie.
Keywords: Mladší školní věk; školní úspěšnost; učení; specifické poruchy učení; dyslexie; dysgrafie; dysortografie; Youngest school-age child; school success; learning; specific learning disabilities; dyslexia; dysgraphy; dysorthography