Devizová expozice a devizové riziko u výrobního podniku - Blechová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce s názvem "Devizová expozice a devizové riziko u výrobního podniku" je zaměřena na problematiku řízení devizové pozice a devizového rizika ve výrobním podniku, který se řídí legislativou České republiky. Nejprve definuji základní pojmy, typy devizových operací, druhy devizové expozice a interní a externí metody zajištění devizového rizika. Praktická část práce je zaměřena na konkrétní řešení devizové pozice a zajištění devizového rizika ve společnosti Alfa CZ spol. s r. o..
Exchange exposition and exchange risk of production company
Keywords: Devizová expozice; devizové riziko; hedging; netting; matching; lagging; leading; volba fakturační měny; měnová doložka; měnové deriváty; Exchange exposition; exchange risk; hedging; netting matching; lagging; leading; choice of invoicing currency; currency annex; currency derivates