Vývoj sektorové produktivity v souvislosti s výkyvy ekonomiky - Lukš, Mirek (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce se zabývá posouzením vlivu ekonomického cyklu na produktivitu práce a produktivitu kapitálu v ekonomických sektorech. Součástí práce je analýza produktivity práce a kapitálu v odvětvích národního hospodářství a v ekonomických sektorech. Cyklický vývoj ekonomiky je zobrazen pomocí hrubé přidané hodnoty. Vývoj produktivity práce a kapitálu v souvislosti s výkyvy ekonomiky je rozebrán pomocí statistických analýz ? regrese a korelace. Na základě výsledků těchto metod je interpretován vliv ekonomiky na produktivitu práce a kapitálu v sektorech národního hospodářství.
Development of productivity in context with fluctuations in the economy
Keywords: Produktivita; ekonomický sektor; hospodářský cyklus; hrubá hodnota - HPH; Productivity; economic sector; business cycle; gross value added - GVA