Dítě se specifickými poruchami učení v rodině - Nováková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se věnuje tématu "Dítě se specifickými poruchami učení v rodině" a zaměřuje se na rodinné kontexty specifických poruch učení. Cílem bakalářské práce je zjistit, jaký dopad mají specifické poruchy učení u dítěte na fungování rodiny, jak rodina ovlivňuje úspěšnost dítěte a jak se rodina vypořádává s problémy takto postiženého dítěte. V teoretické části jsou definovány základní pojmy, které se vztahují k danému tématu. Popisuje specifika jednotlivých poruch učení, jejich projevy a důsledky pro dítě a jeho rodinu. Praktická část je věnována výzkumnému šetření, které bylo uskutečněno pomocí polostrukturovaného rozhovoru.
Child with specific learning disabilities in the family
Keywords: specifické poruchy učení; pedagogicko-psychologická poradna; pedagogická diagnostika; diagnóza; prognóza; půdpůrná opatření; individuální vzdělávací plán; specific learning disabilities; educational psychological counselling; pedagogical diagnostics; diagnosis; prognosis; supportive measures; individual educational plan