Výuková počítačová hra, její tvorba a využití při opakování chemie kovů - Čislaková, Patricie (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce je zaměřena na tvorbu a využití chemické počítačové hry (adventury) ve výuce chemie, konkrétně při opakování tématu kovů. Cílem této hry je motivovat, aktivizovat a rozvíjet mezipředmětové vztahy u žáků druhého stupně základních škol a nižšího stupně víceletých gymnázií. Děj adventury se odehrává v Jihlavě, kde se hráči seznamují i s historií a památkami tohoto města.
Educational computer game, creation and use for practice of metal chemistry
Keywords: Didaktická hra; počítačová hra; adventura; chemie kovů; Wintermute engine; motivace; Education game; computer game; adventure; chemistry of metals; Wintermute engine; motivation