Preparační praktikum z anorganické chemie - Frantová, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
''Preparační cvičení z anorganické chemie'' je čtvrtou částí internetové video-databáze chemických pokusů. Tento oddíl je určen především pro SŠ a VŠ studenty. Celkem je prezentováno patnáct pokusů (na internetu od prosince 2006). Součástí didaktického zpracování jsou video-záznamy, návody a principy úloh. Možnosti využítí ve výuce naznačují otázky a úkoly. http://home.zf.jcu.cz/public/departments/kch/didaktika/didaktika.htm
Laboratory preparation of inorganic compounds
Keywords: Studijní motivace; výuka; e-learning; chemické pokusy.; Motivation to study; education; e-learning; chemical experiments.