Srovnání různých revitalizačních postupů a jejich úspěšnost při obnově rašelinišť - Schmidtmajerová, Klára (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce shrnuje přehled poznatků o vlivu těžby na rašeliniště a způsobech jejich revitalizace po ukončení těžby. V práci jsou porovnány různé revitalizační postupy a jejich úspěšnost. Součástí této práce je návrh projektu zaměřený na revitalizaci rašeliniště po těžbě.
Comparison of various revitalization processes and their success in peatland restoration
Keywords: rašeliniště; revitalizace; projekt obnovy; peatlands; revitalization; restoration project