Biodegradační efektivita a růstová optima bakteriálních kmenů izolovaných z půdy kontaminované ropnými uhlovodíky: Zhodnocení praktické využitelnosti vybraného kmene pro remediace kontaminovaných půd - Kotas, Petr (Jihočeská univerzita, 2009)
Během práce byly provedeny laboratorní kultivační pokusy za účelem určení optimálních růstových podmínek a schopnosti vybraného kmene biodegradovat naftu. Tyto výsledky byly použity ke zhodnocení potenciálu vybraného bakteriálního kmene pro využití v PRB remediačních technologiích.
Biodegradation efficiency and optimum growth conditions of bacterial strains isolated from a petroleum hydrocarbons contaminated soil: Evaluation of the selected strain efficiency for contaminated soil bioremediation.
Keywords: biodegradace; Achromobacter xylosooxydans; biodegradadation; Achromobacter xylosooxydans