Vliv technologie pěstování konopí setého (Canabis sativa L.) na kvalitu produktu a jeho využití. - Bouchal, Roman (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této práce bylo statisticky vyhodnotit vliv elicitorů na produkt a jeho využití. V první části diplomové práce jsem se zabýval botanickou charakteristikou, agrotechnikou, chemickým složením, metodami stanovení účinných látek, farmakologickými účinky některých účinných látek a jiné. V praktické části jsem pomocí analýz zjišťoval vliv elicitorů na obsah účinných látek. Z dat poskytnutých od vedoucího práce byl kromě NanoFYT Si? použit elicitor ASA ve třech různých koncentracích, nízké [10-5 mol/l], střední [10-4 mol/l] a vysoké [10- 3 mol/l]. Závěrem jsem provedl statistické vyhodnocení jednotlivých pokusů, porovnání s ostatními publikovanými pokusy a návrh technologie pěstování a vyžití konopí setého.
Influence of cannabis sativa (Canabis sativa L.) cultivation technology on product quality and use.
Keywords: konopí seté; Cannabis sativa L.; elicitor; Cannabis; Cannabis sativa L.; elicitor