Uplatnění štíhlé výroby v podniku - Mikešová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2016)
Štíhlá výroba se snaží o eliminace procesů, které způsobují plýtvání a je zaměřena především na zákazníka. Tento přístup by měl zajistit dosažení co největší efektivnosti a plynulosti všech činností v podniku. Cílem práce je analýza procesů a principů štíhlé výroby, které využívá Společnost ABC a navržení řešení ke zlepšení. Práce mapuje také přístupy k řízení kvality, které jsou pro firmu, zabývající se lisováním plechových komponentů, velmi důležité. Prostřednictvím analýzy procesů jednoho typu výrobku budou nalezena problematická místa, kde je prostor pro zlepšení.
Application of lean management in company
Keywords: štíhlá výroba; dodavatelský řetězec; výroba; kvalita; lean management; production; supply chain management; quality