Předpoklady rozvoje CR v oblasti Klatovska - Kubešová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá tématem "Předpoklady cestovního ruchu v oblasti Klatovska" a jejím hlavním cílem je prostřednictvím analýzy cestovního ruchu v oblasti Klatovska vytipovat skrytý potenciál této oblasti. Dílčím cílem práce je realizovat terénní šetření zaměřené na stav cestovního ruchu ve zkoumané oblasti. Navrhnout produkt cestovního ruchu pro vybraný segment návštěvníků. Vyhodnocení terénního šetření, spolu s výsledky situační analýzy oblasti, umožnilo odhalit určité překážky a na jejich základě navrhnout patřičná opatření. Jedním z klíčových opatření je rozšíření nabídky o aktivity spojené s volným časem. V problematice nabídky volnočasových aktivit poukázalo dotazníkové šetření na aktivity související s aktivním trávením volného času a následná analýza odkryla nedostatek produktů cestovního ruchu zaměřených právě na aktivní dovolenou. Přitom jsou tyto aktivity pro návštěvníky nejsilnějším motivem cesty do oblasti. Na základě těchto výsledků byl v práci navržen produkt cestovního ruchu zamřený na aktivní dovolenou.
Possibilities of tourism development in area Klatovsko
Keywords: Cestovní ruch; marketing; destinační marketing; územní analýzy; terénní šetření; produkt cestovního ruchu; Tourism; Marketing; Situational Analysis; Marketing Research; Product of Tourism